НС "Защита" се срещна с ПП "Има такъв народ" Избрана

Във връзка с предстоящите Европейски и парламентарни избори ръководството на НС „Защита“ и синдикални представители от различни икономически дейности проведоха среща с кандидати за народни представители от ПП „Има такъв народ“. От ПП „ИТН“ пожелаха да проведат среща с представители на НС „Защита“, за да могат да изложат своята предизборна програма.

          От страна на ПП „ИТН“ присъстваха депутатите и кандидати за депутати в 50-то Народно събрание – г-н Тошко Йорданов и г-н Цветан Предов и кандидата за депутат – д-р Силви Кирилов.

          Преди всичко на срещата беше изложена социалната програма на партията. На срещата бяха обсъдени и множество проблеми в различни сектори – здравеопазване, образование, индустрия, транспорт и съобщения. От НС „Защита“ изразиха тревога по отношение на тежкото състояние, в което се намират „Български пощи“ ЕАД. Съвместно с това НС „Защита“ постави и проблемите с воденето на социалния диалог в страната, както и нарушаването на Конституцията на Република България и Кодекса на труда, като по този начин хората на практика са лишени от свободно сдружаване, за да защитават своите интереси и често биват заплашвани, малтретирани и уволнявани. Нашето мнение е, че това е недопустимо за държава членка на Европейския съюз и трябва да се търсят законодателни промени, за да се гарантира свободата на сдружаване на гражданите.

          Кандидатите за народни представители от ПП „Има такъв народ“ заявиха, че като демократична партия винаги са за свободата на словото, плурализма и свободното сдружаване на гражданите, за да отстояват своите интереси. Изказаха готовността си да продължат да търсят решение на поставените по-горе проблеми и да се застъпят за търсене на законодателни промени, за да се гарантира правото на българските граждани на свободно сдружаване и да могат да отстояват своите интереси. По доста от изброените проблеми от страна на синдиката и от страна на ПП „Има такъв народ“ имаше общи виждания за решаване на проблемите.

          От „Има такъв народ“ поеха ангажимент, че веднага след формиране на новото Народно събрание ще вкарат проектозакон, според който работещите в центровете за спешна медицинска помощ да придобият I-ва категория труд, както и с новия Бюджет 2025 ще настояват за допълнителни средства, както в сферата на здравеопазването, така и в сферата на образованието.

          Накрая на срещата представителите на „ИТН“ напомниха, че бюлетината за „ИТН“ е с номер „1“ и както заявиха номер „1“ не е случайно, и ако не на тези избори, то на следващите ще си върнат първото място, както беше преди няколко избора, за да могат да съставят правителство и да изведат България от кризата.

          Тук искаме да отбележим, че за сега единствено от ПП „ИТН“ пожелаха среща, на която да представят своята програма и обсъдят  с Национален синдикат „Защита“, като поеха сериозни ангажименти за решаване на поставените проблеми, които са проблеми не само на членове на НС „Защита“, но и на всички български граждани.16310550395chY29uc29sZS5sb2coImxvZzEiKTs=