Протест – 19.10.2022г., от 11,00 ч.! Избрана

 

Във връзка с поставените искания на работещите от спешните медицински центрове в страната и предстоящия протест на 19.10.2022г. ръководството на НС „Защита“ в лицето на председателя г-н Красимир Митов, зам.председателя г-жа Милена Атанасова, д-р Иво Георгиев председател на синдикат „Здравеопазване“ към НС „Защита“,членовете на Националния съвет г-н Здравко Михайлов и г-жа Емилия Фачева, се срещнаха с председателя на „Български възход“ – г-н Стефан Янев, председателя на БСП г-жа Корнелия Нинова и народни представители от тези парламентарни групи. На срещите бяха дискутирани поставените в писмото искания на работещите в центровете за спешна медицинска помощ в страната. Г-н Янев и г-жа Нинова заявиха, че напълно подкрепят тези искания на работещите и готовността на двете партии и тяхните представители да подкрепят тези искания при разглеждане и приемане на Бюджета за 2023г., както и при стартиране на работата на 48-то Народно събрание да отправят питане към министъра на здравеопазването във връзка с неговите изказвания в медии, че средства за увеличение на заплатите няма, че не са осигурени от предходното правителство. А същевременно непрекъснато в медиите се тръбеше, че са осигурени първоначално 22 млн.лв., след това още близо 10млн.лв. за достигане на основните заплати до минималните размери определени с КТД в отрасъл „Здравеопазване“.

На 18.10.2022г. от 11,30ч. по покана на министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев предстои в Министерство на здравеопазването да бъде проведена среща с ръководството на НС „Защита“ във връзка с поставените наши искания, за резултатите от която допълнително ще ви информираме.

В същия ден – 18.10.2022г. от 13.00ч. предстои и среща на ръководството на НС „Защита“ с народни представители от парламентарната група на ДПС начело с председателя г-н Мустафа Карадайъ.

Тъй като до сега множество пъти са давани обещания на медиците от различни здравни министри и политици, които не са изпълнявани, протеста организиран от НС „Защита“ на 19.10.2022г. ще се състои, така както сме обявили – начало 11,00ч. от паркинга на БНБ, пред Министерство на здравеопазването и последващо автошествие в столицата.