Луд умора няма! Избрана

По повод поредната гениална мисъл на г-жа Янка Такева от участието и в предаването на Любо Огнянов по НОВА НЮЗ - https://novini.bg/bylgariya/obrazovanie/652330?fbclid=IwAR3OFiuDOAyYTjh2BODJahS8jR3vPA9MgxOfGWr-VvndWHTLz8aawOVa840и редица изказвания на хора далеч от образованието,

Ние, учителите от СИНДИКАТ „ОБРАЗОВАНИЕ“ КЪМ НС „ЗАЩИТА“ изказваме следното становище.

Учителите не се "свикнали" г-жо Такева, а са обезверени от това електронно обучение. Нищо не се получава качествено и успешно! Нищо!

 Нито учениците учат както трябва, нито учителите преподават както трябва!

 За  психологическите травми в далечен план, които нанася това обучение и на двете страни няма да се спираме. Те ще станат ясни в бъдеще време. Искаме обществеността да знае, че липсва всякаква връзка учител-ученик! Няма дисциплина и успеваемост! Учениците преписват и се крият зад мониторите, телефоните и таблетите. Това е истината….!!! И във връзка с това, питаме г-жа Такева,

  От кога станахте "екперт" по БЕЛ и История и цивилизации, за да искате редуциране и премахване на учебен материал от учебната програма? И от това ли разбирате?

Не трябва ли експертите да си кажат думата за учебните програми,  държавните изпити и ваканциите?

 Преди време искахте "мандатност" на директорите, за да обезличите българското училище!

Каква е тази ваша "деструктивност" и разрушителност? Предлагаме Ви да  станете "екперт" по „всичкология“?

 Смятаме, че е време да се отдадете на заслужена почивка, да оставите на спокойствие гилдията и да спрете да давате  гениални решения“, които рушат и обезценяват труда на учители и директори!

  И накрая, маркираме за доказателство едно според нас екпертно мнение на човек, който разбира от образование.

"В пандемията връзката учител - ученик е прекъсната, защото тя не е само вербална. Ще има проблем не толкова със знанията, но със социализацията, която е част от образователния процес".

 Това каза пред БНР проф. Сергей Игнатов, ректор на Европейския университет за хуманитарни науки във Вилнюс, преподавател в НБУ и бивш министър на образованието.

Но ние няма да спрем да питаме г-жа Такева докога ще се занимава с несвойствени за един уж синдикален лидер дейности? Както и питахме министъра на образованието докога ще се допуска синдикалната лидерка да се изявява като лобист на точно определено издателство?! Докога синдикалната лидерка ще „кадрува“ в българското образованиеще се опитва да налага мандатност на директори?! А българските учители питат кога най-сетне тя ще си ходи?!

                 За да й спестим резила от излагането в медиите и сред съсловието просто я призоваваме да остави на мира българското образование.