Арбайт махт фрай! Избрана

            "Работата носи свобода!"...

            Или си много прост, или си голям диктатор (още по-ужасяващо е, ако са и двете!), за да изречеш тази фраза на глас.

            За управлението на ГЕРБ многократно сме заявявали, че ни върнаха години назад и живеем във феодално общество, че комунизма никога не е напускал управляващите, но никога не ни е минавало през ума, че ги мъчи и носталгия по нацизма!

            Историята помни, че сме били съюзници с нацистка Германия и затова сме били оплювани от цял свят и берем плодовете от това сътрудничество.

            Живеем в заблуда, че живеем в демократично общество, в правова държава, че има плурализъм, свобода на словото.

            В последните 10 години на управление на държавата от ГЕРБ, и това което демонстрира сега правителството, показва само гавра с българския народ.

            Сега на нас, като синдикат, ни стана ясно защо управляващата партия ГЕРБ и правителството на ББ вдигат максимално допустимия размер на извънреден труд от 150 часа на 300 часа.

            Явно до сега не сме били достатъчно свободни. Липсвала ни е свобода.

            Предполагаме, че допустимия извънреден труд ще продължава да расте, дори ще падне и забраната за полагане на извънреден труд, за да бъдем още по-свободни и щастливи.

            Щастливи, щастливи и свободни….

            Но знаете какво ги очаква щастливите и свободни прасета и кокошки…

            „Arbeit macht frei“ дали пък не предстои тази табела да бъде на сложена на всички входове към България?! Може би така ще се казва и новата магистрала, която скоро ще открие Борисов, където лично той заведе здравния министър и шефа на „Пирогов“ да инспектират „пътя на свободата“?! И постави условия – Бързо ги лекувайте и ги пращайте тук да работят.

            Вече на всички трябва да е ясно, че освен корумпирани са и жестоки диктатори. И явно гаврата с българския народ за тях е удоволствие.

            Затова и настояваме за тяхната оставка! В противовес на техния девиз „Работата носи свобода“ (Арбайт махт фрай) ние няма да спрем да повтаряме нашия – „Оставка, Съд, Затвор! Защото вие за България сте позор!“.

            Защото не искаме днешна България да бъде превърната в Аушфиц!