Фандъкова отсече: „Булгаргаз“ са рекетьори! Избрана

След нейното изявление НС „Защита“ иска оставката на енергийния министър, ръководството на КЕВР и на ръководството на рекетьорското дружество „Булгаргаз“!

 

На 17.10.2019г., в 8ч. 43м. 32сек., в дебат за битката за София по Нова телевизия, настоящият кмет, кандидат за нов мандат от ГЕРБ и заместник председател на ПП ГЕРБ заяви, че преди две седмици е успяла да се пребори с „рекетьорите“ от „Булгаргаз“ и е успяла да договори други доставчици да доставят по-евтин газ за „Топлофикация София“.

Години наред синдикат „Защита“ информира министър-председателя, енергийния министър, че „Булгаргаз“, енергийните дружества и производители, петролните производители и търговци, върху които държавата не упражнява никакъв контрол, са рекетьори и спекуланти, които изсмукват българската икономика и джоба на българските граждани.

Тогава управляващите ни обясняваха, че това не е вярно, че е пазарна икономика, че ползваме най-евтините газ, ток и горива в Европа.

Само заради тези лъжи правителството отдавна трябваше да си е заминало.

Защото в момента имаме два пъти по-висока цена на природен газ, отколкото е цената в Европа, по-висока цена на ток и горива. Но енергийния министър и правителството като цяло продължават да бездействат и водят икономиката към крах.

Такъв е и случаят с „Неохим“ гр.Димитровград, където близо 1000 химици са заплашени да останат на улицата без работа и препитание. Защото тяхното предприятие – един от най-големите потребители на газ в страната и стратегическо предприятие за региона си и за българската икономика е изправено пред фалит.

Именно заради бездействието на държавата и „невъзможността“ на енергийния министър и правителство да убедят тяхното си дружество, ръководството, което те назначават, да не съдират кожата на българската икономика, а да продават на нормални цени.

И ако досега не са вярвали на нас и на работодателските организации, сега би трябвало да повярват на кмета на София и втори човек в политическа партия ГЕРБ. И да противодействат на държавния рекетьор „Булгаргаз“.

Очакваме до 27.10.2019г. да бъдат предприети спешни действия и да бъдат коригирани цените, за да не бъде допуснато „Неохим“ гр.Димитровград да преустанови своята работа и 1000 работещи да останат на улицата без работа и доходи.

В противен случай хиляда химици със своите семейства тръгват към София, за да може по подобие на г-жа Фандъкова да извоюват своята независимост от държавния рекетьор.

Ще поискаме и оставката на ръководството на държавния регулатор, който се подиграва с българския народ и бизнеса намалявайки цената на природен газ с една десета, оставката на министъра на енергетиката и на ръководството на „рекетьора“ „Булгаргаз“.

Искането на тези оставки ще бъде подкрепено от ежедневни протестни действия, които ще продължат до окончателното решаване на проблема.

Казионните синдикални патерици продължават да мълчат и дума не обелват, защото са част от статуквото, защото участват в разпределението на парите на българския данъкоплатец, но не работят в интерес на българската индустрия и на българските граждани. Въпреки това, няма да се изненадаме, ако утре изкарат на протест 7000 химици и обявят гръмко, че са договорили едни 200 млн.лв?!

НС „Защита“ изпраща Декларация до Министър-председателя с настояване за предприемане на незабавни действия и „Неохим“ АД гр.Димитровград да бъде спасен от рекетьора „Булгаргаз“!