Търпението свърши! Избрана

Феодали – работодатели заедно със синдикални лидери на КНСБ и „Подкрепа“ на Прокурор

            Изпратен е сигнал до Главния Прокурор за безчинствата на назначени в държавни дружества от правителството феодали. Подлагат на заплахи, тормоз, репресии, уволнения всеки, който критикува, че разграбват държавата.

            Тези деяния се подкрепят от двете казионни патерици КНСБ и КТ „Подкрепа“, които са част от статуквото. Очевидно им е подсигурен прекрасен комфорт и изпълняват всичко, което им се разпореди „от горе“. Ето сега подкрепят ръководството на БНР, което е видно, че умишлено е спряло предаването и ограничава свободата на словото. Не е учудващо защо подкрепят – в противен случай ги очаква прокуратура и твърди нарове.

          Преди започването на гладна стачка, информирахме Прокуратурата на Република България за беззаконията, които се извършват и настояваме за среща, за да предоставим документи и сигнали, за всяко предприятие поотделно, за извършване на прокурорска проверка за неспазване на законодателството, а казионните синдикалисти за подстрекателство на работодателите и оказване на натиск да се отнемат права и свободи на работещите в „ТЕЦ Марица изток 2“, „Български пощи“, В и К дружества, болници и пр.

            Очакваме намесата на Прокуратурата и евентуално образуване на досъдебно производство за извършено престъпление по смисъла на чл.172, ал. 1 от НК.

            В случай, че нашата Прокуратура не си свърши работата ще информираме и Европейския Главен Прокурор.

Но на тези феодали трябва да им бъде потърсена отговорност, защото мислят и действат, сякаш се намират във феодално общество - безогледно разграбват държавни и общински предприятия, и със съдействието на синдикалните патерици, на практика ограбват държавата и хората и водят до натрупване на милиарди задължения в държавните и общински дружество.

Премиерът ни е залисан в рязане на лентички, хвалебствия за невиждан икономически растеж, обиколки в страната, но никой не казва, че в десетки предприятия започват масови съкращения (предимно в частния сектор). В държавния сектор, както писахме по-рано, се намират като в ерата на Златния век, по едноименен турски сериал, докато болници се срутват върху главите на лекари и пациенти.

Държавата се разграбва! На това трябва да се сложи край!

Защото, ако се продължава в същия дух, кризата от 2008г. ще ни се види като детска играчка, пред това, което може да ни се случи при връхлитащата ни криза.

За да може да доразграбят каквото е останало се връщат към неща, които са учили и не са забравили от своя вожд и учител Т.Живков – мачкане, преследване, заплахи. Целта е да бъде отнета свободата на хората. Никой да не смее да им се противопостави, за да грабят. Ще излезе прав Премиера, когато казва, че се задава пълзяща диктатура. След като той мълчи, а неговите феодали мачкат наред и казват че им  е разпоредено от „най-високо ниво“, ще запитаме Премиера дали той дава указания да бъдат преследвани инакомислещите?!

Всъщност, Свободата отдавна е отнета! Сега, заедно с казионните патерици, ни подхвърлят от салама…Без да се усещат, че те самите са се превърнали в „Санчо Панса“.

А ние, свободните хора, от 25.09.2019г. започваме протести и гладна стачка пред Министерски съвет и Министерство на енергетиката и ще се борим за свободата си.

Показваме нагледно как действат комсомолците в „ТЕЦ Марица изток 2“ и притискат директора (който с удоволствие им припява) да отнема социални придобивки на работещи.

Това го правят във всички държавни предприятия и учреждения – затова и започваме протестите.

Raport