13.06.2019г. – протестно автошествие! Избрана

Сборен пункт – 17,00 – 17,30 ч. на паркинга до БНБ 

Както вече Ви информирахме, с наше писмо за пореден път обърнахме внимание на Премиера на спекулативното увеличение на цената на горивата и настояхме до 05.06.2019г. Държавата да предприеме адекватни действия срещу спекулата.

След като цената на горивата зависи единствено от цената на суровия петрол и курса на долара, и след като цената на суровия петрол днес е 64 долара за барел, логично би било цената на горивата да е около 2,00 лв. за литър. Да, ама не!

Интересно защо, когато цената на суровия петрол на международните пазари скочи и с 1 долар, веднага скачат и цените на горивата, но когато в последните десетина дни цената на суровия петрол падна с 12 долара, цената на горивата не пада?!

Картела и спекулата са очевидни! Явно за да се пълни държавния бюджет за сметка на българските граждани.

Това ни провокира да вземем решение за провеждане на протестно автошествие на 13.06.2019г. Сборният пункт е 17,00 – 17,30 часа на паркинга при БНБ. Маршрута ще бъде: Паркинга при БНБ – Министерски съвет –централата на „Лукойл.България“ – Министерски съвет – по Цариградско шосе до колелото на 4-ти км /зала „Арена Армеец“/ и обратно по Цариградско шосе до Министерски съвет.

Очевидно, докато не излезем да протестираме управляващите няма да обърнат внимание на все по-обедняващия българин.

Защото, към спекулативно високите цени на горивата като прибавим и предстоящите увеличения на цените на ток, парно и топла вода, които изяждат и без това ниските доходи, не ни очаква нищо друго освен крайно обедняване.

Затова, за да запазим и без това ниския жизнен стандарт, призоваваме на 13.09.2019г. с автомобилите всички на протестно автошествие по гореописания маршрут.

Да покажем, че сме народ, а не мърша, и да опровергаем Петко Славейков!