Щедрия Месия вдига заплатите на медиците с 40 %! Избрана

Предизборно обеща и още 10% за 2020г.!

След като информирахме Премиера колко е трагично положението със заплащането на заетите в здравеопазването и обявихме с писмо от 05.02.2019г. започване на протести в края на февруари, и след доклад на министъра на здравеопазването, са факт първите резултати. Премиерът обеща увеличение на заплатите на заетите в общинските и областни болници между 25 % и 40 %! Тук искаме да им припомним, че има и университетски болници, където заплатите са като в общинските. Какво правим с тях?! Май са ги забравили?!

Премиерът обещава още, че по негово управление няма да закрива болници, но май забравя, че през управлението му вече са закрити 19 болници! Кога да вярваме?!

Предизборно става и още по-щедър! На Конгреса на казионния синдикат „Подкрепа“ обещава в аванс още 10 % увеличение на заплатите през 2020г., а още не изпълнил обещанията за 2019г., като даже им подарява и финансовия министър! Дали този подарък не означава, че скоро ще има нов финансов министър, който не се плаши от пернишки земетресения?!

Дали няма да си останат празни обещания, като обещаваните от Москов 20% увеличение по времето на Кабинета „Борисов 2“, които така и никой не ги видя, или пък като обещаваните 200 лв. за сестра и 250лв. за лекар, които обещаваха щедро казионни синдикати и министър в края на миналата година след подписване на отрасловия колективен трудов договор, незнаем.Но, обещава, само и само да не се протестира.

Ще изчакаме до края на февруари, и ако тези обещания не бъдат изпълнени, ако не бъдат сключени допълнителни споразумения със заетите за обещаното увеличение, протести ще има.

С оглед ситуацията, не можем да не се запитаме „За какво ни е министерство на здравеопазването и здравен министър?!“ след като нищо не зависи от тях и лично Премиера трябва да захване и да решава проблемите в сектора?!

Вече не си спомняме да има министерство, на което да не е решил проблемите!

Дали с тези щедри обещания, които вече раздава под път и над път, Премиерът вече не надмина и Шоумен № 1 в страната Слави Трифонов, а на изявите му би завидял дори проф.Вучков?!

Кабинетът „Борисов 3“ дали вече не е станал част от шоуто на Любо Нейков „КОМИЦИТЕ“?!