Синдикалните патерици в действие. Протестите на народа са кухи! Избрана

Убеждаваха ни управляващите колко е стабилна държавата, какъв икономически растеж имаме, колко много са нарастнали доходите. Като прибавим и други „благоденствия“ като високи цени на хляб, на горива, на „Гражданска отговорност“, на данъци и прочее, не е учудващо защо цялата държава скочи да протестира, недоволни от всичко и от всички, противно на очакванията на управляващите.

Очакваха с оставката на Валери Симеонов ситуацията в страната да се успокои, но уви. Вчерашните събития ясно показаха – недоволството на народа ескалира с всеки изминал ден.

След като не помогна и промиването на мозъци от разни икономисти, социалози, политолози и други подобни приближени знайни и незнайни експерти, които не вразумиха народа и протестите продължават в цялата страна, се появиха и синдикалните патерици, т.нар. КНСБ и „Подкрепа“. Или, по-точно синдикалните пудели, което всяко едно правителство си развежда на каишка.

Единият от тях заяви, че видите ли Бюджет 2019 бил едва ли не най-добрия бюджет в историята на България! И съзря външни сили, които провокират напрежение и подкопават устоите на държавата.

Е, и той не успя да убеди хората да спрат да протестират и отнесе само „благопожелания“ в социалните мрежи.

Сега, на ход се появява и другият антигерой. Който първо се наака с майките, забранявайки им да разхождат нещастните си деца по улиците, позволиха си да изгонят Омбудсмана на Република България от заседание на яловата тристранка, а сега въпросният „герой“ се изцепи, че протестите в страната са кухи.

Кухи, кухи, колко да са кухи?! Може би, колкото неговата организация, която ако не я крепи правителството едва ли ще е национално представителна.

Същият този „герой“ Димитър Манолов съветва работещите да протестират пред работодателите си и да им затворят фабриките. Но, не обяснява точно как?!

От една страна, на него би трябвало да му е известно, че законна стачка в България при действщия сега закон, не може да има. Защото работодателят трябва да се съгласи едва ли не, да подпише, за да е законна стачката. И дали Димитър Манолов познава такъв работодател?! И така си е от 30 години насам. Въпросът е, като национално представителни, през които в тристранката минават всички законопроекти, кога ще променят закона така, че наистина да е възможно работещите да проведат законна стачка?!

От друга страна, нека сподели в последните години къде е направил протест за увеличение на заплатите и как прави протест срещу самия себе си?! Как ще отговори господин Манолов какво прави Вицето му и в качеството на какъв е Председател на Съвета на Директорите на В и К – Бургас?! И как точно ще направи протест или стачка срещу самия себе сии ще се откаже от луксозния си джип предоставен му от дружеството?!

А, такива примери – десетки – като в „Български пощи“, В и К дружества, болници и др. Където синдикални лидери са директори, началници, ръководители. Та, интересно, как точно ще стане да стачкуват срещу себе си?! И след като управляващите им се отблагодаряват по този начин – с постове и джипове – сега трябва да помагат, макар и вървейки срещу интересите на народа и на своите членове.

По-добре синдикалните пудели да си замълчат и да не дразнят хората. Защото, ако бяха истински синдикалисти отдавна трябваше да са на улицата срещу спекулативните високи цени и ниски доходи.

Да си слушат Бащицата, да си гледат еврофондовете, защото народа отдавна се е отвратил от тях и заради тяхното бездействие сме на последно място в Европа по жизнен стандарт и доходи.

Въпросът е, кога ли ще започне да ги проверява Цацаров и специализираната прокуратура. И, дали и техни лидери, по подобие на бивши политици и министри, няма да се окаже, че не могат да си докажат доходите?!

Рано или късно – и това предстои.