Не е виц – истина е! Избрана

Срещнали се един антифашист и един антикомунист и започнали да спорят дали при конумизма или при фашизма е по-лошо.

След като не успели да решат спора, попитали радио Ереван.

Радиото отговорило: „Споко! Има нещо много по-лошо и то пак е в България. А, по лошо и от фашизма и от комунизма е управлението на Борисов 3.“

Май не е виц, а си е истина.

Близо от една година сигнализираме правителството на Борисов 3 за спекулативно увеличение на цените на газ, ток, горива, което доведе до рязко увеличение и на хранителни продукти, информирахме за съсипано здравеопазване, за нереформиран държавен сектор, за неработещи институции.

Например, поради хакване на Търговския регистър се срина държавата, но това не попречи да се наградят служителите със 700 000лв. бонуси.

Друга комисия - КФН не упражнява никакъв контрол, последва фалит на банка, на застрахователно дружество, но това не им пречи да получават петцифрени заплати, а впоследствие се опитват да ни убеждават как застраховката Гражданска отговорност трябва да стане минимум 1000лв.

Писахме, информирахме, но никой не обърна внимание и не чу.

В началото на септември информирахме за последиците, които ще се случат, ако управляващите не вземат мерки, и дадохме срок два месеца за започване на диалог. След като отказаха диалога на 27 октомври бе проведен първия в страната протест, организиран от НС Защита, против спекулативното увеличение на цените на газ, ток, горива, парно, топла вода, увеличение на данъка на стари коли и с искания за рязко увеличение на доходите.

Управляващите мислеха, че им разказваме вицове, а ние им казвахме истината.

Вицовете ги разказваха те – стабилна държава, икономически растеж, ниска безработица, високи доходи, нарастване на спестявания в банките и пр.

И понеже всичко е ОК за две седмици след протеста на 27 октомври хората в цялата страна скочиха д си потърсят правата и да им потърсят отговорност.

Не е виц, господа управляващи, истина е!

Народа скочи!

Народа скочи срещу некадърното и ограбващо ги управление, срещу безхаберието ви и защото не иска повече да живее така!

Интересно, как в условията на пазарна икономика, веднага след протестите цената на горивата падна с 25 ст?! Т.е., изобщо не е пазарна икономика, както се опитваха да ни убеждават какви ли не експерти, а си е чиста спекула!

Сега вече хората не искат падане на цената на горивата, видя се, че под натиска на улицата тези цени ще си дойдат на нивата, на които трябва да бъдат.

Народа вече иска падане на това правителство!

Не е виц, уважаеми управляващи, истина е!

Това е искането на хилядите, които бяха на улиците в събота и неделя. Не това, което се опитват да внушават приближените Ви експерти, социолози, политолози, че видите ли хората искат вие да решите проблема.

Не. Вие създадохте проблема, и слад като се наакахте и умирисахте цялата държава, сега просто трябва да си ходите.

Голям проблем на управляващите (и не само на тях, а на всички управници назад във времето) е липсата на аларма за ранно сигнализиране.

Поради тази липса, ние непрекъснато сигнализирахме, но Вие вместо да решите проблемите още преди няколко месеца, през цялото време сеехте вятър и сега е ясно, че ще жънете бури.

Няма как с антинародната си политика от началото на годината насам да предизвикате земетресение със 7,5 по Рихтер и след това да не Ви удари цунами.

Въпреки внушенията на Вашите политолози и социолози, че всичко е наред, беше въпрос на време това да се случи.

Цунамито идва и след като Вие не реагирахте, не поискахте да чуете истината, сега ще трябва да си понесете последствията.

Ясно е, че с тези управляващи е невъзможно да се води диалог, няма никаква чуваемост и разбиране за проблемите на народа, има само терор и грабеж.

Единственият изход от ситуацията е именно това, за което сега настоява народа – оставка и да си заминавате!

Не е виц, истина е, господа управляващи!

ОСТАВКА!

Защото следващият път ще бъде трудно на жандармерията да спре перничани, благоевградчани, великотърновци, варненци, пловдивчани, софиянци и т.н. да се съберат на жълтите павета и да Ви принудят да си заминете.

За Вас, господа управляващи, може да е виц, но единственото спасение е Оставката!

С оглед на случващото се, приканваме всички свои членове и симпатизанти да се включат активно и да участват в предвижданите следващи протести в събота и неделя в цялата страна и да отстояват своите права и интереси.