След среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов исканията на синдиката и работещи от НСБФТР ще бъдат изпълнени Избрана

След заявен протест, заради неизплатени заплати за три месеца и поставени искания за смяна на ръководството на Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация, днес бе проведена среща на представители на НС „Защита“ с министъра на здравеопазването – Костадин Ангелов.

         Исканията поставени от работещите, зад които застана и синдикат „Защита“ бяха удовлетворени. Направени са персонални промени в състава на Съвета на Директорите, определен е нов изпълнителен директор на лечебното заведение и до няколко дни (докато стане вписването на новото ръководство в Търговския регистър) ще бъдат изплатени и дължимите трудови възнаграждения на работещите.

         Получихме уверението на министър Ангелов, че новото ръководство идва с ясна визия и програма за развитие на единствената в страната ни болница за физикална терапия и рехабилитация.

В следващата седмица очакваме да бъде направена и първа работна среща на представители на НС „Защита“ с новото ръководство на лечебното заведение, на която да обсъдим бъдещото си социално партньорство и представим проект за колективен трудов договор.