Икономическия балон Борисов се спука! Избрана

Заробват ни с още 10 млрд. лева дълг!

Години наред премиерът се хвалеше с невиждан в цяла Европа икономически растеж, нарастване на заплати и доходи, нарастване на БВП, всяка година по 3-4 млрд. лева излишък. Хвалеше ни Европа, дори и Белият дом, като по този начин се промиваха мозъците на българския народ, а през това време Държавата тънеше в корупция и „обогатяване“ на обръчи от фирми.

Истината е, че и преди и сега България си е най-бедната Европейска държава и дойде време истината да лъсне.

Единствено НС „Защита” казваше, че хвалбите са само празни приказки и нещата са коренно различни. Непрекъснато повтаряхме, че доходите на българите са най-ниски в ЕС, че тока в България е най-скъп в цяла Европа, както и цените на газ и горива, които правят българската икономика неконкурентоспособна, а българина беден. За сметка на това спекулата се вихреше, правителството не предприемаше никакви мерки, напротив, толерираше спекулата и ни убеждаваше, че така се работи по правилата на „пазарната икономика”.

И в момента цените на горивата са най-високи и дойде време да се намеси българската Прокуратура. Защото цената на суровия петрол за барел е вече с 200% надолу – от 65 долара до 20 долара за барел.

Не благодарение на правителството, а благодарение на действията на Европа цената на природния газ падна с 40 %. Но цената на тока си остава висока, за което Европа не може да ни помогне, защото издържаме фалирали предприятия, които произвеждат най-скъпия ток и спекуланти търговци докараха икономиката до крах.

Анализирайки всички тези неща, на проведен протест на 27.10.2018г. НС „Защита” поиска оставка на това правителство, защото беше видно, че то ни води към пропастта, към която сега стремглаво летим.

Девиза, който издигнахме още тогава бе „Не искаме Жан-Борисова зима”. Но тогава българския народ вярваше на лъжите на Борисов, които медиите много добре рекламираха, и явно не са си и помислили, че подобна криза може да ни сполети.

Вярно е, че кризата не дойде след месец-два, защото потискахме кривата, за да дойде бавно и мъчително. Но след 1 година нещата се случиха. През това време рейтинга на Борисов растеше, печелеше избори, народа ликуваше, без да си дава сметка, че се теглеха десетки милиарди лева кредити и живеехме на кредит.

От всички тези „благоденствия” и „растеж”, според думите на Борисов, сега държавата може да издържи 3 месеца. И пак доста е преувеличил, явно не можем да издържим и три дни, защото вече има заявка за нови 10 млрд. лева кредит, предприятия спират, в индустрията съкращават работещи, а Туризмът, който допринасяше за 12 – 13 % от БВП, фалира за една нощ.

И тук вече се появи някаква „гад“, която пусна един невидим противник, който ще е основния виновник за предстоящата катастрофа.

Да, има такъв проблем. Той е от световен мащаб и допринася още повече за усложняване на ситуацията в икономиката. Но тази „гад“ не е виновник за незнайно къде изчезналите милиарди лева излишъци, не е виновник за скъпите ток, газ, горива в България, за корупцията и некадърното управление на Кабинетите „Борисов“ 1, 2 и 3.

Три пъти поред доверчивият български народ гласува доверие на Борисов, както гласуваше доверие и на Жан Виденов, който ако беше останал да управлява щеше да се припокрие с управлението на Борисов. И дали пък това управление не се припокри, но не е Жан, а е Бойко, който ще докара България до това, което се случи 1997г. – спряла икономика, затворени магазини, 5 долара пенсия и 10 долара заплата?!

Дано не доживеем подобно нещо. Това може да стане, ако това правителство си замине моментално, за да може вредата за българския народ и държава да е по-малка.

И Жан Виденов теглеше кредити и „крепеше” българския лев и така го „крепеше” 3 – 4 месеца, че доведе държавата до фалит.

Ще оставим ли сега това правителство да ни „забавлява” още 3 – 4 месеца, докато потънем окончателно?!

Защото в момента Борисов еднолично властва, в стил Тодор Живков. Излиза на брифинги, на които ни разсмива с всякакви „щурави изказвания-шедьоври“. Но ако продължи така, след няколко месеца ще заплачем сериозно.

Защото икономиката спира, към борсата се запътват стотици хиляди безработни, а мерките които предлагат ще допринесат само за облагодетелстване на определени приближени кръгове, както и 10 млрд. лева кредит, които ще бъдат изтеглени.

Само преди дни БНБ изнесе данни, че външния дълг на България е 66 млрд. лева, което е 53% от БВП. Плюс новите 10 млрд.лв. кредит – заробването става тотално.

А уж Борисов не искаше да тегли кредити, защото не иска да заробва нашите деца да го изплащат?! Да, но го прави, което означава че не му пука.

А що се отнася до корона вируса – той ни показа на какво ниво е българското здравеопазване. И кой ще отговори къде отидоха тези милиарди лева, които допълнително се отпускаха, особено последните две години по 500 млн.лева?!

И ако за икономическите проблеми не ни чуваха и не ни разбираха, в продължение на повече от една година имаше многократни и ежедневни протести в здравеопазването, които им показваха проблемите в българското здравеопазване. А корона вируса тогава не съществуваше.

И ако сега говорим само за жертви от корона вирус, дай Боже повече да не говорим!,  да напомним на Борисов, че сме на първо място по смъртност в цяла Европа, от сърдечно-съдови заболявания, онкологични заболявания, жертви на пътно-транспортни произшествия т.н.

Обвиненията „тая гад“ корона вируса какво ни е причинил с приказки за начинаещи, наивници и нагаждачи.

А истината за дереджето, на което сме е калпавото управление на трите поредни правителства на Борисов.

За да може да продължава да  управлява правителството на Борисов и да се вихри корупцията, корона вирусът му дойде дюшеш. За да бъдат възпрепятствани инакомислещите да предприемат каквито и да е протестни действия, да се отнемат свободи на хората, да се ограничи свободата на словото, да се преследват под благовидни оправдания говорещите истината, да се оказва натиск и върху малкото останали свободни медии, да се всява страх и паника, за да се управлява еднолично и тоталитарно.

Управляващите явно си жадуват за времето от преди 10 ноември 1989г., след като финансовият ни министър, в отговор на въпрос в предаването „Панорама“ относно разпускането на Парламента, отговори, че и преди 10 ноември НС не е било постоянен орган, а от време на време е имало сесии…А уж днес България е Парламентарна Република?!

Обаче явно забравя, или умишлено премълчава, че тогава България бе в тоталитарен режим, че комунистите управляваха еднолично, въпреки че ни заблуждаваха и тогава като сега, че властта произлиза от народа…..

Или както се казва с едно изречение, май целта е да ни върнат 30 години назад, или казано накратко: „Добре дошли в Народна Република България!“

За да няма никакви проблеми, предлагаме, Народното събрание да се събере на една сесия, и да си гласуват връщането на чл.1 от предишната Конституция на НРБ.

Честито на всички българи!

Бъдете живи и здрави!

Препоръчваме Ви, както и до сега сте го правили, „Останете си в къщи!“.

Гладът си знае работата. Рано или късно ще пребори Страхът!

Нали в България винаги така се случват нещата – когато се обърне каруцата.

Може би Неволята ще ни се притече на помощ и ще ни помогне?!

Затова Борисов бързо да вика Неволята, докато не е станало съвсем късно.