Работещите от „НЕОХИМ“ на протест! Избрана

НС „Защита“ застава зад справедливите искания на работещите и ще подкрепи техния протест

 

В последните дни, преди приемането на Бюджет 2020 се сипят щедри обещания и се разпределят стотици милиони лева, но никой не обяснява от къде ще дойдат. Особено като се има предвид настъпващата икономическа криза, за която, обаче, никой от управляващи, опозиция и казионни синдикати не отваря и приказка. На всички им е някак предизборно лежерно…

А в същото време реалната икономика започва да изпитва сериозни сътресения. Обемите на работа значително намаляват. Спекулативно високите цени на ток, природен газ, горива задушават предприятията и започват повсеместно масови съкращения на работещи. Така че, много странно от къде ще дойдат постъпленията в бюджета, след като хиляди ще загубят работните си места и доходи, а десетки предприятия са пред угрозата да спрат своята дейност.

Заради спекулативно високите цени на природен газ (чиято цена в България е два пъти по-висока от цената на природен газ в Европа?!) и непосилно високите цени на вредни емисии (които държавата плаща за някои предприятия, но за други не!) пред угрозата да спре дейността си е и „Неохим“ АД, гр.Димитровград.

Това е повод близо хиляда работещи да излязат на протест на 10.10.2019г. от 16,30ч., за сега пред предприятието.

Работещите се заканват, че ако управляващите не предприемат адекватни мерки да се осигури предвидима икономическа среда и да се окаже съдействие предприятието да работи, са готови след 15.10.2019г. да пренесат протеста си и пред Министерски съвет и Министерство на енергетиката.