Магьосник прави здравна реформа Избрана

Ще останат ли българите без здравеопазване?!

Нека, драгите зрители, си припомнят една от крилатите фрази на нашия премиер, който нарече хакналия системата на НАП „магьосник“ и препоръча на финансовия министър, че такива хора трябва да се вземат да работят за държавата.

Такива „магьосници“, които хакват държавни масиви с лични данни на над 5 млн. граждани и ги разпространяват, в нормалните държави ги наричат престъпници.

Явно тази фраза не може да изненада министър Горанов, който отдавна чете мислите на премиера, и явно заради това преди почти две години от финансовото министерство му изпрати магьосник за министър на здравеопазването.

Близо две години този магьосник така омагьосва българския народ с реформи в здравеопазването, че българското здравеопазване се крепи на магия.

Да си припомним как заедно с казионните синдикати в края на миналата година омагьосаха българските лекари и сестри как от 01.01.2019г. с отрасловия КТД се увеличава заплатите на лекари и сестри с по съответно 250лв и 200лв..

Така ги омагьосаха, че седем месеца по-късно не са получили и една стотинка, а омагьосаното съсловие още чака увеличението.

А пък самият магьосник се изцепи при Цветанка Ризова, че са обещали едни 50 млн.лв., но не са ги дали. От тези 50 млн.лв., чрез увеличение на клиничните пътеки ще бъдат дадени около 6 млн.лв., които разпределени между работещите в системата /а те не са само за заплати/ излиза че ще се паднат по 1 – 2 лв. на работещ.

В един момент, бягайки от проблемите в здравеопазването, омагьоса цяла България, като обяви пред нацията каква магическа здравна реформа започва.

Този път, обаче, никой не повярва на магьосника и поне до сега не чухме някой да подкрепи така предложената здравна реформа. Защото, ако бъде приета в този вид, тази здравна реформа ще остави България без здравеопазване.

Колкото и да са големи магьосници с Борисов, няма да успеят да спасят здравната система от хаоса, който ще настъпи.

След общественото негодувание, може би следващия ход на премиера ще бъде, както при стратегията за детето 2019-2030г. – ще накара здравния министър сутрин, обед и вечер да повтаря, че такова предложение за здравна реформа няма, защото …. Премиера го е спрял?!

Но, едва ли някой вярва, че магьосникът от здравното министерство би предложил такава реформа, без одобрението на Баш Магьосника.

В противен случай, ако това си беше негова инициатива – досега Борисов да го е уволнил.

Очевидно това предложение за нов здравен модел си е проект на управляващите, които вече 10 години показват, че българското здравеопазване е чуждо за тях и кризата в здравеопазването при тях непрекъснато се задълбочава.

Което означава, че не само магьосника, а цялото правителство трябва да си ходи. Но, засега се крепи на магия.

Няма да изброяваме десетките негативни последици, които биха настъпили за българското здравеопазване, ако това предложение бъде прието. Повтаряме само, че ще настъпи пълен хаос, че това е бягане от отговорност, от страна на държавата, и прехвърляне на отговорността на частни фондове. Едва ли би се намерил толкова луд, който да поеме отговорността за здравеопазването на българската нация?!

Ще се повтори ситуацията, като Борисов ще се чуди и гневи защо му викат под прозорците протестиращите, като той е дал парите на директорите на болниците?!

А пък в болниците не е преведен и 1 лв. от парите, които щедро обеща Борисов.

Сега ще казва „дал съм парите на фондовете – оправяйте се!“.

Няма смисъл да изброяваме недостатъците на предлагания нов здравен модел – редица специалисти подробно ги изброиха. Лошото е, че управляващите отново не чуват какво искат тези, които са ги избрали и изпратили на държавническите постове.

Здравеопазване с магия не се прави!

А за най-голямо съжаление вече 10 години с магии управляват държавата ни.

Нашият призив е управляващите най-после да ни оставят намира и да си отидат в своя свят на магьосници там да си правят политики.

Категорично сме против така предлаганият нов модел на здравеопазване и той по никакъв начин не трябва да бъде допуснато да бъде приет!

В най-кратки срокове управляващите трябва да се откажат от тази реформа в здравеопазването, защото в противен случай ще бъдем принудени отново с всевъзможни форми на протест да не допуснем това зло да сполети българския народ. Ние имаме своите предложения /които ще публикуваме в отделен материал/, но след като няма диалог и управляващите не чуват, е безсмислено да ги представяме пред тях.

Като прибавим към това и факта, че работещите в здравеопазването повече от седем месеца вече са залъгвани с обещания за увеличение на заплати, което си остава неизпълнено, е очевидно, че след 01.09.2019г. недоволството от краха на българското здравеопазване ще изригне отново в масови протести.

На магии не вярваме!

Вярваме на реални неща!

„- Как говориш, след като нямаш мозък? – попита Дороти.

- Не знам – каза Плашилото, но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят.“

                                                                  „Магьосникът от Оз“