НС „Защита“ чака отговор от министър Ананиев Избрана

Със свое писмо до министър Ананиев отново попитахме как са разпределени отпуснатите допълнително с Бюджет 2019г. 500 млн.лв., както и прословутите 30млн.лв. – дали въобще са отпуснати и как са разпределени.

Категорично сме против размотаването във времето за изготвяне на някакви методики, с които реално нищо няма да се реши.

На всяко размотаване ще отговаряме с протести, както и сме описали в писмото си, което публикуваме.

На предстоящия Национален съвет (на който ще присъстват, както  представители на здравния синдикат от цялата страна, така и от областни и браншови организации),  след като бъдат обсъдени редица проблеми касаещи почти всички сфери на обществения живот и икономиката, ще бъде взето решение за последващи действия на синдиката. Защото е видно, че унесени в преразпределение на благата и закупуване на луксозни имоти, управляващите не виждат, че държавата затъва всеки изминал ден

         По предложение на председателя на синдикат „Здравеопазване“ към НС „Защита“ – д-р Андрей Коцев, на следващият протест ще организираме футболна среща между работещи в здравеопазването и „Бистришките тигри“. Надяваме се тогава, заради голямата си заинтересованост и любов към футбола да се появи и Премиера. Срещата ще се състои на жълтите павета пред МС.

Цялото писмо тук