Ужас! Българинът забогатял с 15%?! Избрана

Явно под въздействие на новогодишния махмурлук, още на 1 януари вечерта

българските свободни медии започнаха да ни промиват мозъците, че българина бил похарчил за празниците 15 % повече, отколкото през 2017г. защото бил станал по-богат.

         В първият ден след новогодишната нощ, когато нито една институция не работи, камо ли обективната статистика, интересно как получиха тази информация?! Или някой предварително я даде на послушните им шефове?!

В престараването си да служат вярно на правителството, медиите, без да искат, казаха истината по заобиколен път.

А, истината е, че инфлацията за 2018г. е 15%!

Вярно е, че се похарчени 15 % повече за празниците, но е много гнусно да се лъже, че е защото българина е станал по-богат.

Вече пък ни облъчват, как ще платим с 15 % повече за ток, защото сме били харчили повече! Но, забравят и не коментират, че цената на тока бе увеличавана няколко пъти или с почти 20 % за бита и 200% за бизнеса!

Да, 200%,  уважаеми дами и господа! Колкото и фрапиращо да звучи! Което в края на краищата го плащат българските работещи, защото се взима от фонд „Работна заплата“!

Медиите може да си манипулират, както си искат, да си канят едни и същи политолози, социолози, икономисти, хърсевци, но унесени да изпълняват партийни поръчки и дума не отронват за непрекъснатото увеличение на цените през изминалата година – на газ, на горива, на ток, които са в основата на инфлацията и обедняването. Само един пример ще дадем – цените на водата и хляба скочиха с 40%!

Много е нагло Хърсев да те убеждава, че на българите доходите скачат и живеят все по-добре.

Да, Хърсев си живее добре и едва ли някой е помислил, че Хърсев живее зле. Така че, може да си говори глупости по медиите, колкото си ще.

Още от началото на 2018г., с оглед спекулативното непрекъснато повишаване на цените алармирахме правителството, че се очертава невиждана инфлация от 1997г. насам.

Убеждаваха ни, че това не е вярно, че има устойчив растеж, повишаване на доходите, и че всеки, който говори обратното не е добронамерен и иска да подкопае устоите на правителството.

Негодуванието, обаче, от непрекъснатото увеличение на цените и намаляване на покупателната способност, бе голямо и доведе до масови протести в цялата страна.

Вместо да си извлекат поука, да направят реформа в държавния сектор, управляващите продължиха да пилеят безогледно народни пари, и в края на 2018г. незнайно къде изчезнаха 3 млрд излишък?!

След изнесената информация, чрез нашите председатели в цялата страна направихме допитване сред наши членове дали са похарчили с 15 % повече в сравнение с 2017г., защото са станали по-богати.

Отговорът на всички членове бе, че действително са похарчили повече, но не защото са станали по-богати, а заради драстичното повишение на цените.

Всичко това е резултат от едно некадърно управление, заради което младите напускат страната, други измират без време, и се чудим защо нацията драстично намалява, защо няма работна ръка, защо инвеститорите не искат да инвестират и бягат от страната.

Както ни убеждаваха, че ще станем по-богати, така станахме с 15 % по-бедни.

Докато народа вярва на управляващи и медии, 2019г. започна с ударно увеличение на цени, с което ни очаква още по-голямо обедняване.

Вече започва да се говори за световна финансова и икономическа криза, което разбира се, първо ще се отрази при нас. Всъщност, още през м.септември миналата година започнахме да алармираме, че това може да се случи, което бе и един от поводите за организирания от нас протест през октомври. Това вече не са само очаквания и прогнози, а факт, който споделя и бизнеса. Десетки вече са предприятията, в които се говори за съкращение, не само поради драстичното увеличение на цените на енергоносителите, а и поради сериозно намаляване на обема на поръчките.

Интересно е и къде са двата синдиката, които хвалеха Бюджета за 2019г.?! Или, слугувайки на управляващите, угодно мълчат?!

Не виждат ли какво се случва?! Къде им е нарастването на доходи и заплати, за които ни убеждаваха, че ще скочат с 15 % в частния сектор?! Реално, най-голямото увеличение на заплати в частния сектор е не повече от 8%. А, където и да се поиска увеличение на заплатите се отговаря със заплахи за съкращение и разпускане в неплатен отпуск. Щедростта на работодателите свърши. И още сега може да прогнозираме, че в близките 3 години увеличение на заплатите в частния сектор няма да има.

Изключително тревожната ситуация в страната – спекулативното увеличение на цените, реалното намаляване на доходите и покупателната способност, опасността от съкращаване на работни места, ще са основните теми, по които ще излезем с Декларация до правителството на предстоящия национален съвет на НС „Защита“. В случай, че конкретните искания, които ще поставим в Декларацията /с които ще Ви запознаем допълнително/ не бъдат приети от правителството, ще започнем подготовката и организирането на масови протести в столицата и цялата страна след 01.02.2019г.

Защото, докато правителството продължава с безотговорната си политика, българина ще става все по-беден и все по-болен.

Въпросът е – Докога?!

        Не е ли време отново народа да излезе на улицата, както в последните два месеца, за да се спре разрухата и обедняването?!