Събота и неделя всички на улицата! Избрана

Приканваме всички наши членове и симпатизанти да се включат в организираните било от нас, било от граждански сдружения, протести по отделни градове в страната в събота и неделя.

Само за една нощ, не от любов към народа, а от страх от протестите на народа и заплаха за продължаване на тези протести, Лукойл свали цената на горивата с 10-11ст.. Въпреки това, и в момента цените на горивата са необосновано високи и не съответстват на доходите.

Увеличаване на доходите и против спекулативното увеличение на цените на стоки и услуги - това са нашите искания, които поставяме от началото на годината и в подкрепа на които организирахме и протеста на 27.10.2018г. в София.

В Перник, където протеста ще се проведе в събота 10.11.2018г., ще бъде проведен и протест пред пернишката болница против явната небрежност, безотговорност и тоталната разруха на българското здравеопазване, което всъщност касае цялата страна.

Това, което бе поискано като увеличение на заплатите на заетите в здравеопазването е факт. Но не е разрешение на сериозните проблеми, които тресат здравната ни система. Недопустимо е да се наливат 8 млрд. лв в системата, а българския народ да не получава достъпно и качествено здравеопазване и да мре като мишки!

След като в страната от 400 болници, само десетина фукционират нормално, а останалите са пред фалит, в окаяно състояние, с липса на медицински консумативи, и лекарства, на медицински оборудване, е очевидно че нещо не е наред. Очевадно е, че са болезнено необходими спешни реформи в сектора.

На протеста пред пернишката болница в събота ще бъде поискана и оставката на директора на болницата и директора на Спешния център в града, заради лошото управление – изключително лошо състояние на болницата, на линейките, некачествена здравна услуга, която получават пациентите.

Настояваме за среща с Министъра на здравеопазването, в противен случай, след понеделник, протестите ще продължат пред Министерство на здравеопазването.