27.10.2018г. - Протест за по-високи доходи и социална справедливост! Избрана

Искаме да сме българи – европейци, а не българи – туземци!

 

Остават 15 дни до обявения от НС „Защита“ национален протест на 27.10.2018г. против спекулативното увеличение на цените и за увеличение на доходите.

Негодуванието на хората нараства с всеки изминал ден, особено наблюдавайки действията на управляващите покрай разпределение на бюджетния излишък.

Българските граждани искат справедливо разпределение на този бюджетен излишък – за рязко увеличение на минимална работна заплата, увеличение на пенсии, средства за хора с увреждания, за здравеопазване. Финансови средства в Държавата има достатъчно, но те не се разпределят по предназначение и справедливо!

От много градове граждани заявяват желанието си за преминаване дори в гражданско неподчинение и блокиране на основни пътни артерии.

На 13.10.2018г. /събота/ от 11,00 ч. ще бъде проведен протестен митинг на централния площад в гр.Лясковец в подкрепа на исканията отправени от НС „Защита“ против спекулативното увеличение на цените и за увеличение на доходите.

И от там първоначалното намерение на гражданите бе да се премине към гражданско неподчинение и блокиране на магистрала „Хемус“, но тъй като не желаем влизането в излишни конфронтации с полиция и жандармерия, бе решено протеста да бъде проведен на площада в гр.Лясковец. Все пак, обаче, последната дума имат гражданите!

Призоваваме всички да се включат в организирания от нас протест на 27.10.2018г. от 11,30ч. пред Министерски съвет!

Нека покажем, че сме народ, а не …..

Към НС „Защита“ се присъединиха от Съюза на българските транспортните работници /обхващащи работещите в автобусни и товарни превози, в т.ч. и международни/, които също ще се влключат в протеста. Колегите от Съюза на българските транспортни работници заявиха дори готовност да бъдат блокирани с превозни средства основни пътни артерии.

Правителството или трябва да се вслуша и съобрази с исканията на хората, или ако продължават с отхвърлянето на диалога, не ни остава нищо друго – освен снемане на доверие от управляващите и да си ходят.

Недопустимо е при милиарди лева бюджетен излишък българина да става все по-беден и по-далече от европейските доходи, а някои да трупат милиони в кашони в хотелски стаи!

Протестът, организиран от НС „Защита“ на 27.10.2018г. ще бъде първият /след Промяната/ протест, който не е организиран от политически сили, външни за страната ни фактори, или задкулисието, и без благословията на Месията!

Това е протест на гневните, недоволни и писнало им да бъдат обирани български граждани, искащи достойни доходи и социална справедливост!

И няма да спре, докато не бъдат изпълнени исканията!