Печат на тази страница

Започват ежедневни протести в София за спасяване на Ловешката болница Избрана

Търпението на ловешките медици е изчерпано.

След като отговорните държавни органи и институции продължават да мълчат и да бездействат за запазването на болницата в Ловеч, работещите там решиха да започнат ежедневни протести в София с палатков лагер, докато не получат отговор и гаранции от страна на държавата за спасяването на болницата.

Протестите ще започнат на 03.07.2018г. и ще продължат, докато държавниците ни не дадат ясни гаранции за бъдещето на болницата, конкретни мерки и действия, със срокове за изпълнение и отговорни лица, така че да бъде гарантирано, както запазване и възстановяване на дейността лечебното заведение, осигуряващо здравни грижи и лечение за близо 150 000 български граждани, така и работни места и доходи за заетите в МБАЛ „Проф.д-р Параскев Стоянов“ гр.Ловеч.

Призоваваме всички да подкрепят справедливия протест на ловешките медици, защото проблемът на болницата в Ловеч, е всъщност проблем на почти всички държавни и общински болници, опасността близо 150 000 ловчанлии да останат без достъпно здравеопазване, е проблем на почти всички български граждани.

Към исканията на медиците от Ловешката болница НС „Защита“ прибавя и многократно поставяните от нас искания държавните и общински болници да бъдат пререгистрирани от търговски дружества в лечебни заведения по Закона за лечебните заведения, финансово обезпечаване с приемане на Бюджета за 2019г. на поетапното увеличение на основните работни заплати на работещите в сферата до достигане на минимални основни заплати от 1500 лева за медицинска сестра и 2000 лева за лекар, преустановяване на практиката здравноосигурените пациенти да бъдат принудени да заплащат скъпоструващи животоспасяващи медицински изделия и консумативи, гарантиране на досjъпно и качествено здравеопазване на всеки български гражданин.