Проведена среща в Министерство на енергетиката Избрана

На 25.01.2018г. бе проведена среща на ръководството на НС „Защита“ със зам.министър Жечо Станков и екип ескперти от министерство на енергетиката.

На срещата бяха дискутирани изложените в писма от НС „Защита“ опасения от очаквани негативни последици за българската икономика и за българските граждани в резултат на драстично увеличение на цената на електроенергията.

Получихме уверението на зам.министър Станков и екипа му, че изразените от нас опасения са напразни, че и в момента цените на електроенергията са в нормални граници, и от изказаните позици от експертите, останахме с впечатление, че работодателите едва ли не преувеличават проблема.

Но, все пак са факт изпратени договори с по-високи цени. И може би, именно голямата гласност, която се даде от страна на работодателите, поредицата от наши писма и категорично заявената готовност да се включим и сами да организираме масови протести, очевидно оказа своето влиние.

Все пак, ние продължаваме да следим ситуацията и какво ще се случи след 01.02.2018г. и запазваме готовността си да участваме в организиран от работодателските организации протест, и да организираме ние протести.

Не на последно място – от последните новини от днешния ден се потвърждава изразеното от нас мнение, че когато става въпрос за запазване на държавни субсидии за партиите, за увеличаване на заплатите на депутати и управляващи и за цената на електроенергията, управляващи и опозиция действат като едно цяло, проявяват завидно разбирателство и демонстрират образцива работа в екип.

В потвърждение на този факт идва новината, че се сменя ръководството на Електроенергийния системен оператор и тримата, които ще бъдат освободени, ще бъдат заменени от двама от БСП и един от ГЕРБ, като евентуално шефа ще бъде кадър на БСП. Когато става въпрос за енергетика – пълно единодушие и да се чудиш кой управлява?!

От новините, с които ни заливат тези дни, останахме с впечатление, че най-важния проблем в държавата и за управляващи и опозиция е Истанбулската конвенция. Или може би бе използвана именно за отклоняване на вниманието от истинските проблеми в държавата?!