Среща в "Български пощи" ЕАД по поставени проблеми пред министър Московски Избрана

Във връзка с наше писмо до Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията г-н Ивайло Московски по проблеми в държавното дружество „Български пощи“ ЕАД, за което вече Ви информирахме, на 04.01.2018г. ще бъде проведена среща с Главния изпълнителен директор на дружеството – г-н Деян Дънешки.

На срещата ще поставим отново редица проблеми, които сме поставяли непрекъснто и на които няма удовлетворяващо за работещите решение.

Държавното дружество е с едни от най-ниските възнаграждения в страна – от 10 000 работещи две трети са с възнаграждения равни на минималната работна заплата за страната. Определени кръгове, обаче, синдикални и партийни назначения и шуробаджанаци са на приятни службички с огромни възнаграждения.

Дружеството е едно от нереформирните в държавния сектор, дотира се ежегодно с десетки милиони лева държавна субсидия и непрекъснато трупа огромни загуби.

За постигнатите договорености от тази среща и евентуални последващи действия за защита на правата и интересите на работещите в „Български пощи“ ЕАД, ще информираме отново министър Московски.