Среща в Министерство на енерегетиката за мина Оброчище Избрана

Днес в 16,00 часа ще бъде проведена среща на ръководството на НС „Защита“ в Министерство на енергетиката. На срещата ще бъде дискутирано бъдещето на мина Оброчище, след временното прекратяване на концесията със заповед на Министъра на енергетиката от 05.06.2017г.

Вчера, 14.06.2017г., бе проведена и поисканата от НС „Защита“ среща по този проблем в Министерство на труда и социалната политика.

Поради участие на министър Бисер Петков в Конференция на МОТ в Женева и нетърпящо отлагане във времето, на срещата присъстваха Заместник-министъра на труда и социалната политика г-н Ивайло Иванов и Изпълнителния директор на ИА „ГИТ“ г-жа Румяна Михайлова.

Заместник-министър Ивайло Иванов заяви категоричната позиция на МТСП за запазване на работните места и доходите на миньорите от Оброчище и декларира, че с всякакви законови средства министерство на труда ще съдейства за защита на тези интереси.

Все пак, обаче, последната дума е на принципала – Министерство на енергетиката, за което ще ви информираме след днешната среща.